15.01.2013

Iphone 5 ble årets juleslager

Mange kjøpte ny mobiltelefon i desember. De aller fleste en iPhone 5.

- iPhone 5 solgte massivt etter lanseringen i oktober, og toppet listen vår i november. Julesalget ble ikke noe dårligere. iPhone 5 solgte til gull, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom.

Årets mest solgte mobil
iPhone 4S ble fjorårets mest solgte mobil hos mobiloperatøren. Også Samsungs Galaxy S modeller var populære hos kundene i fjor.

- Fjoråret bekrefter at norske forbrukere er teknologifrelste. Stadig flere velger produsentenes toppmodeller når de kjøper ny telefon, sier Renaas.

Allværsfest og store dingser
- I fjor fikk allværstelefonene sitt endelige gjennombrudd. Vi venter at flere produsenter vil lansere vann- og støvbestandige modeller i 2013, og at stadig flere vil velge slike mobiler, sier Renaas.

- Phablets (telefoner med skjermstørrelse fra 5 ¿ 7 tommer) har også blitt veldig populært igjen. For mange er det utenkelig å ha med seg en telefon på størrelse med et lite nettbrett. For andre er en slik mobil rene drømmen. Phableten blir enda mer sentral i 2013, sier Renaas.

De fleste bruker IOS
Apples telefoner selger godt. Dette speiles i selskapets dominerende posisjon for operativsystemer på det norske markedet. Selv med en liten tilbakegang brukte 61 prosent (64 prosent i november) av alle solgte telefoner hos NetCom IOS.

Googles' Android tok tilbake litt av forspranget i desember. Nesten fire av ti (39 prosent/36 prosent i november) solgte telefoner hadde dette operativsystemet i desember.

De mest solgte smarttelefonene i desember*
1. (1) Apple iPhone 5
2. (2) Samsung Galaxy S III
3. (3) Apple iPhone 4S
4. (4) Samsung Galaxy S II
5. (5) Apple iPhone 4
6. (6) Samsung Galaxy Note II
7. (6) Sony Xperia Go
8. (-) Sony Xperia Acro S
9. (9) Samsung Galaxy Xcover
10.(10) HTC One X

* Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom Shops (60 butikker), netttbutikken, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

NetComs definisjon av en smarttelefon
En smarttelefon er en avansert mobil i grenselandet mellom mobiltelefon og datamaskin. Den drives av et mobilt operativsystem og brukeren har selv muligheten til å installere avanserte programmer og applikasjoner på telefonen. Smarttelefonen har berøringsskjerm eller et QWERTY-tastatur, og man kan bruke den til langt mer enn telefonsamtaler og SMS.


Kontaktperson i TeliaSonera

Anders Bigseth

E-post: anders.bigseth@teliasonera.com

Tlf: +47 402 38 602