SIM-kortet brukes for å identifisere deg og ditt mobilabonnement i mobilnettet. Med nye smarttelefoner har det også kommet nye SIM-kort, og i dag finnes det 3 typer SIM-kort som brukes i ulike mobiltelefoner.

MiniSIM og MikroSIM

MiniSIM og MikroSIM er teknisk sett helt identiske. Den eneste forskjellen er hvor mye plast som er rundt selve databrikken. NetCom leverer derfor MiniSIM og MikroSIM som ett SIM-kort.

Ytterste del av SIM-kortet er farget lilla, og innerste del er farget rosa. Hvis telefonen din skal ha MiniSIM må du beholde den lilla delen. Har du en telefon som bruker MikroSIM, fjerner du den lilla delen slik at kun den rosa delen er synlig. Sjekk alltid hvilket kort telefonen din trenger før du trykker SIM-kortet ut av plasten.

NanoSIM

NanoSIM er enda mindre enn MikroSIM. Det er foreløpig bare iPhone 5, iPad Mini og iPad Air som bruker NanoSIM. 

Bestill riktig SIM-kort

  • Hvis du kjøper telefon eller nettbrett fra NetCom vil du alltid få med riktig SIM-kort
    Kjøp telefon fra NetCom.
  • Bestiller du kun abonnement må du spesifisere hvilken type SIM du trenger. Det gjør du ved å krysse av de ulike alternativene i bestillingsskjema. 
    Bestill NetCom-abonnement.
  • Hvis du allerede har både NetCom-abonnement og telefon, men har feil SIM-kort kan du bestille nytt ved å ringe 05050, eller kontakt oss på e-post. Du kan også få nytt SIM-kort i våre butikker. Du beholder mobilnummeret ditt selv om du gjør et SIM-bytte.